Juego de tronos
2015



Passeig de Ronda
Passeig de Ronda
En la part alta de les muralles renaixentistes de la plaça de Santa Maria trobem el Passeig de Ronda, enclavament des del qual es pot divisar la plaça, la platja Nord i la platja Sud.
En les escales que accedeixen al Passeig de Ronda es van gravar escenes amb actors principals de la superproducció nord-americana, Game of Thrones.
En aquesta localització es van rodar escenes amb nombrosos extres vinguts de diferents llocs. Aquests actors improvisats van representar soldats, donzelles i esclaus.
Com a anècdota els extres conten com van ser de meticulosos i exigents amb cada detalle els encarregats del càsting.




Plaça Santa María
Plaça Santa María
Aquest escenari de construcció renaixentista ha sigut el cor del rodatge de ste escenario de construcción renacentista ha sido el corazón del rodaje de Game of Thrones a Peníscola. En aquest enclavament s’han trobat vestigis arqueològics molt antics, amb restes de muralla romana i àrab. En la muralla de la plaça de Santa Maria es van col·locra per al rodatge els emblemes en banderes negres i roges d’una de les sagues més rellevants de la sèrie Game of Trhones. La plaça i les muralles que l’envolten són una zona d’especial importància en la història de Peníscola. A més, l’aprofitament del brollador de la Font de Dins la va convertir en un lloc estratègic en el qual conflueixen recintes emmurallats de diferents èpoques, principalment la fortificació medieval, i part de la muralla renaixentista que forma la plaça.




Rampa Felip II
Rampa Felip II
La Rampa de Felip II és un dels punts triats per a la gravació de la sèrie Game of Thrones. En aquest lloc, un dels personatges més emblemàtics de la família Lannister, Tyrion (Peter Dinklage) i Lord Varis (Conleth Hill) caminen i interactuen amb els pobladors d’una ciutat de Ponent.
Aquestes muralles assentades sobre la rampa de Felip II, conserven les marques de la guerra de la Independència de fa més de 200 anys. La rampa de Felip II condueix fins al Portal Fosc, que va ser l’únic accés per terra a la fortalesa fins al segle XVIII en què es va obrir la Porta de Santa Maria, situada en la zona més baixa d’aquesta part de la muralla. La rampa queda emmarcada per la muralla renaixentista que forma la façana principal de la ciutat i es va realitzar l’últim quart del segle XVI. L’obra va ser promoguda per Felip II i hi van intervindre dos experts italians al servei del rei: Vespasià Gonzaga, autor del projecte, i Baptista Antonelli, director de l’obra.



Parc d'Artillería
Parc d'Artillería
Originàriament aquest lloc estava destinat a la ubicació dels canons, catapultes i altres mètodes de defensa. Tanmateix, va ser restaurat en un parc botànic amb uns jardins pels quals es pot passejar, plens de palmeres, oliveres, lavandes i flora autòctona. A més, des d’aquí es pot veure tota la badia de Peníscola.
Extres, actors, dobles i part de l’equip tècnic de la sisena temporada de Game of Thrones, durant un descans de la seqüència gravada en aquest lloc emblemàtic i històric de la ciutat de Peníscola.



Portal Fosc
Portal Fosc
En la sisena temporada de la sèrie Game of Thrones, el Portal Fosc és un dels escenaris triats per Jeremy Podeswa perquè Tyrion Lannister i Lord Varys interpreten una de les seues escenes en les terres de Ponent.
Aquesta localització va ser l’únic accés per terra a la fortalesa fins al segle XVIII. En la construcció d’aquesta muralla van intervindre dos experts italians al servei del rei Felip II. Vespasià Gonzaga, com a autor del projecte, i Baptista Antonelli, dirigint les obres. En la zona exterior del portal es conserva la bella portada monumental i, sobre aquesta, l’escut de Felip II. En l’interior del portal hi ha un cos de guàrdia i una segona arcada que s’obre a la ciutat.
Quan es contempla la portada, els llenços de carreu, que sorgeixen de la mateixa roca, i els escuts reials que rematen els cantons, podem percebre el valor artístic de l’obra.

